I lördags kom våra vänner Alexander & Beata hem till oss, för att Alex skulle inviga vårt kök. Han hade varit på Hötorgshallarna och köpt färsk fisk för att göra en fisksoppa. Alex är så otroligt duktig på att laga mat, vilket är så roligt. Det kändes också fantastiskt att vårt kök invigdes på riktigt för nu är näst intill allt på plats. Ni ska få bilder på köket så fort våra handtag kommit till luckorna (de kommer i veckan). Fått mycket frågor om receptet på soppan. Här är källan men skriver ut receptet här ändå. För 4 portioner: 800 g Gösfile, 600 g Laxfilé, 800 g Torskfilé, 300 g Frysta räkor, 3 st Gul lök, 3 st klyftor Vitlök Färsk, 2 st Vanliga morötter, 5 st Potatis, 5 st Vanliga Tomater, 3 msk Olivolja, Extra Virgin, 1 st Saffran, 3 tsk Fänkål Krydda, 3 tsk Timjan, 2 krm Cayennepeppar, 1 st Rosmarin - färsk, 3 tsk Flingsalt, 2 krm Vitpeppar Hel, 3 krm Svartpeppar Hel, 3 dl Matlagningsvin Vitt, 2 st tärningar Fiskbuljong, 3 dl Vispgrädde, 1 st Bladpersilja - färsk, 1 st Timjan - färsk Tillagning: Fräs lök + vitlök i olja i stor kastrull eller gryta. Smaksätt med saffran, fänkål, cayennepeppar, torkad timjan och lite färsk rosmarin och rör om. Lägg ner morot, potatis och tomater. Späd med vatten och vin, lägg i buljongtärningar och sjud i 10-15 min. Hit kan man förbereda. Skär fisken i kuber och skala räkorna. Koka upp soppan igen. Nu tillsammans med grädden. Krydda med salt och peppar. Lägg i fiskbitarna och sjud ca 3-4 min. Lägg varsamt i räkorna, de ska inte koka. Topp med hackad bladpersilja och timjan. Det blev så otroligt gott och fint. Det bästa var att det inte tog allt för lång tid att tillaga! Bästa måste vara att få smaka av mat... Mums. Alex & Max! Bästa vänner. Vi gjorde eget vitlöksbröd som blev en hit. Vanliga rostmackor som vi skar i fina bitar. Sedan smör, vitlök och en speciell krydda vi köpte i Tulum. Godaste brödet jag ätit! Vi åt, drack underbart vin och snackade tills midnatt innan vi sa hejdå. Kändes vuxet att köra en middag som denna, men älskar det. Vi tyckte också vi var duktiga som kunde avsluta middagen i tid, händer ju inte så ofta i vårt gäng haha. Och att jag har en portion över som jag ska äta till lunch idag. MUMS!