I helgen bjöd vi hem vänner för en middag i Mexikansk-anda. Det blev sådan succé och eftersom ni är flera som frågar efter recept här, tänkte jag dela med mig till er. Nu var det ju Max som stod för matlagningen i vanlig ordning men har fått ragga fram recept ifrån honom. Så ja, om ni följer med i detta inlägg så kommer ni få uppleva himlen i munnen om man säger så. Förrätt - Mango margaritas Vi fuskade lite här och köpte hem "mangojuice" som vi sedan mixade med tequila, lime, citron, socker och is. Det blev lite som en smoothie vilket inte var tanken - men gästerna älskade den! Vi doppade sedan toppen av cocktail glaset i lime och sedan i chilli-pulver. Då blev det en Spicy Mango Margarita. Varmrätt - tacos the real deal Carnitas: Detta är fläskkött som man på riktigt kokar sönder tills den blir riktigt trådig och mör. Man smaksätter den så att den blir sötspicy och riktigt smakrik. Ingredienser:Ett kilo fläskkarré, en halvliter coca-cola (ej light), en pressad apelsin, en pressad lime, 5 hackade vitlöksklyftor, soya, cayennepeppar, vitpeppar, svartpeppar, vitlökspulver, chilipulver, oregano, salt Så här gör du: Skär fläskkarrén i små bitar och gör en kryddblandning av de torra kryddorna. Massera in dem i köttet. Pressa över lime och apelsin, häll i soya och vitlök och låt marinera över natten. Dagen efter steker du köttet, när det fått färg kan du hälla över marinaden. Öppna coca-colan och häll så att det täcker köttet. Fyll på när det behövs. Småkoka i minst två timmar tills du har en härligt, kletig, trådig, sötspicy fyllning du kommer vilja äta varje dag. Jag tänker inte tråka ut er med att säga exakt vad vi hade på bordet - för det var så mycket. Men jag har i alla fall två till recept som var höjdare. Hemmagjord chili-sås: Denna var så god att jag inte vet vad. Först när jag smakade på den när den var varm så kändes den alldeles för stark. Men sedan när den kallnade och man hade den i sin tacos, blev den helt otrolig. Ingredienser:Fyra tomater, fyra torkade New Mexicochilis, en gul lök, 6 klyftor vitlök, kycklingbuljong, färsk koriander, salt. Gör så här: Dela löken och tomater i kvartar och koka tillsammans med vitlöken och den urkärnade, torkade chilipepparn i så mycket kycklingbuljong att det precis täcker i ungefär 15 minuter. Låt svalna. Mixa sedan allt tillsammans med koriandern och passera genom en sil så att skalen och kärnorna försvinner. Pico De Gallo: Detta är en mexikansk nationalsås men den känns rätt matig för att vara en sås. Här blandade vi även in avokado, men det är ju inget måste. Vi hade nämligen inte tillräckligt för att göra guacamole. Ingredienser: Tomater, räkna med minst två per person, silverlök, färsk chili, pressad lime, färsk koriander, salt. Gör så här: Ta ur kärnorna ur tomaterna och hacka dem sedan tillsammans med silverlök, koriander och färsk chili, ju mindre bitar desto bättre. Pressa över lime och salta. Smakkombinationen lime och salt är ju själva grunden i det mexikanska köket, den gäller att du får till rätt. Det ska vara tillräckligt surt att munnen ska börja vattnas men salt nog att balansera detta. Vi hittade inspiration härifrån till middagen och har därför lånat recepten av det inlägget. Vi gjorde i princip likadant. Sedan bjöd vi på mexikansk öl, tequila och massa gött. Gästerna kunde inte sluta äta, inkluderat mig själv.